Купување на дом со готовина или со хипотека

Треба ли да се купат дома со готовина или со хипотека.

Некои финансиски експерти велат дека купувачите треба да имаат 100 проценти долг без. Не кредитни картички. Без автомобил кредити. Нема долг од секаков вид за било reason.That може да биде начин на паметни совети до прашањето за купување на дом доаѓа. Во тој момент, на долг слободен живот може да биде проблем.

Во 2014, само 5 проценти од прв пат homebuyers добиени дома без хипотека, како на разгледување од страна на Националното здружение на Брокерите. Некои почетници добие нивниот дом како благослов, па тие резултати препорачуваат дека дури и под 5 проценти сфатиле како да се издвои доволно пари за купување на дом и надвор. Тоа не е никој, туку тоа е малку намалување на агрегатната популација на кој за прв пат купувачи.
Голем кредит може да ви помогне да спаси илјадници на вашиот хипотека.

Плаќаат со кеш?


Еден од финансиски експерт, Дејв Ремзи рече дека тоа ќе биде најдобриот метод ако плаќаат во кеш за дома. Потоа, постојат фанови Ремзи рече дека за купување на дом со пари не е магија и тоа не е лесно. Купување на дом со пари, Не хипотека може да се случи, бидејќи купувачите на куќи имаат напорна работа и дисциплина.

Во реалноста, навивачите се изјасниле дека платиле пари за и планираат да го направат подолу;
• Финансирање и исплатува стартер дома прв.
• Изградба на дом себе и плаќаат пари за материјали по некое време.
• заштеда на енергија и придонесува за долго време пред купување.
• Купување на $14,000 фиксаж-горен и го прават сами поправка работат.
• Живот во роднина дом, додека се обидувале да се доволно резервни за купување.

Ви треба кредит да се добие кредит


Сепак, ако метод на плаќање кеш не работат за нив, купувачите на куќи треба да се судрите со тешкотии за добивање на хипотека за заем затоа што тие никогаш не сме имале кредит на сите. Тие не имаат лоша кредитна, но ќе останат без кредит, Нил изјави. “Тие ги направиле курс Дејв Ремзи или направи некој друг вид на финансиско планирање и совет е, "Не плаќаат кредитни картички, плаќаат во кеш.’ Тоа е фантастично водство се додека е време дека треба да се разговара со хипотекарни кредитор за да се добие prequalified и тие велат, "Тоа не е прашање од вас има 500 кредитен рејтинг. Тоа е прашање од вас не да има кредит на сите.
Друг напис на веб Ремзи признава дека неговите “100 Проценти план Надолу” би можеле да бидат надвор од дофатот за некои. Во тој случај, homebuyers се советува да се чека да се добие хипотека додека:
• Тие се долг без.
• Тие имаат најмалку три до шест месеци во заштеди на трошоците за итни случаи.
• Тие имаат сопствено учество од најмалку 10 проценти, и по можност 20 проценти.
• Ако се оженил, тие веќе мажена за најмалку една година.
“Ако не се плаќа во кеш, добие хипотека со фиксна стапка за 15 години или помалку. Чувајте ги вашите плаќање ниско — не повеќе од 25 проценти од вашиот нето плата,” статијата совети.
Умереност во кредитните
Финансиски планери, како Боб Морисон, главен на Даунинг стрит Wealth Management во Littleton, Колорадо, велат дека потрошувачите треба да се избегне overusing или underusing кредит.
“Нормално, (купување на почеток) бара кредит, па создавање кредит за тоа е многу важно,” Вели Морисон. “Вие не сакате да пукнам и купуваат работи кои не се во рамките на вашиот средства, но во исто време, со кредитна претпазливо е мудар.”
Ronit Rogoszinski, богатство советник за Арх Финансиската групација во Гарден Сити, Њујорк, вели дека да се биде “zeroed надвор или maxed надвор” со кредитна “не дава никаква смисла или начин.”
“Може да ви недостасува можност да можеби купат дома дека може да се изгради еднаквост во а можеби имаат како вашиот наследство на вашите деца,” Rogoszinski вели. “Екстремите едноставно не работат.”
2 опциите за кредитен рејтинг
Homebuyers кои немаат кредитна или чии кредитни датотека е премногу тенка за да генерирате кредитен рејтинг имаат две опции, вели Грег Кук, хипотека консултант во Платинум дома хипотека во Temecula, Калифорнија.
Алтернативна опција кредит
Една опција е да се создаде алтернативен кредитна историја од други финансиски рекорди, како што се проверки изнајмување, премии за осигурување и сметки за комунални услуги. Овој процес е одземаат многу време и може да потрае неколку месеци да се заврши, и Кук вели дека не сите кредитори имаат ресурси да го направи тоа.
Што повеќе, тој вели, резултатот “не се случува да се биде голем резултат” бидејќи алтернативата кредитна историја нема да датираат повеќе од две или три години. Тоа значи дека на купувачот веројатно ќе плаќаат повисока каматна стапка за станбениот кредит од некој кој има добра кредитна историја на традиционалните.
Опција за кредитна картичка
Другата опција е да се добие кредитна картичка, наплаќаат скромна сума и да се направи барем минимална исплата за најмалку шест месеци, минималното време потребно да се генерира Фицо резултат.
На жиро-сметка се неспорни и пријавени на кредитни бироа и не може да се поврзани со било која сопственикот на сметката кои се пријавени како починати, според MyFICO.com.
“За разлика од алтернативни кредит, тоа е реално кредит,” Кук вели. “Ако имаш шест месеци’ историја со два активни трговски линии и се друго е во ред, вие многу добро може да се добие (заем) одобрување.”
Cr. Bankrate.com

Ако е можно, плаќаат во кеш. Ако не, купат дома со хипотека.

Никој пронајден.
Scridb филтер
Купување на дом со готовина или со хипотека | хипотека, хипотеки

означени на:     
Би можело да ви се допаѓаблизина

Оптимизација Поддржано од SEOPressor
Скокни до лентата со алатки