Работи што треба да знаете пред да пре-квалификуваат за хипотека

Пред да почнете да го бараат домот, што треба да се пре-квалификуваат за хипотека заем.

Овој процес вклучува брза анализа од страна на хипотека службеник за да се види дали ќе ги имаат сите потребни финансиски квалификации да се купат дома.

Вие нема да бидете во можност да се пре-квалификуваат за заем да купат вашиот дом, Ако вашата апликација не е прифатена. Сепак, постојат важни работи што можете да направите за да го вклучите вашиот ситуацијата околу.

И, се разбира, тоа е, управување со овие главни области долго пред да се сретне со хипотека службеник е паметен начин да се оди.
Еве неколку совети како да ви помогне да се справи со клучните прашања во хипотека за заем-процесот за одобрување:

Претквалификационата фаза за хипотека бр.1 Подобрување на вашата кредитна рејтинг

Додека различни кредитори имаат различни барања кредитна рејтинг, можеби ќе треба да имате добар кредитен рејтинг; допаѓа 680 или повисока, да се пре-квалификуваат за заем. Ако вашата оценки не се доволно високи, постојат неколку чекори кои можете да ги преземат за да го подобрите вашето рангирање:

 • Нарачате вашата кредитна извештаи: Нарачате копија од вашата кредитна историја од Експириан, Equifax и TransUnion. Чешел преку своите извештаи и ги оспоруваат било какви грешки ќе се најде. Грешки се отстранети или исправени на вашиот извештај во рок од 30 дена.
 • Плаќа во кеш на долгот: Долг со 30% од вашата кредитна резултат Фицо. Отплаќаат долговите ќе ја зголеми вашиот резултат.
 • Плаќате сметките на време: Тоа може да потрае неколку месеци, но да плаќаат сметките на време ќе се подобри вашата кредитна резултати.
 • Размислете за повторна оценка брзиот: Ако вашиот резултат е блиску до 680, можете да работите со службеник вашиот кредит да се направи ре-резултат брзиот, каде што ќе можете брзо да се направи поправки.
 • Претквалификационата фаза за хипотека бр.2 остане на едно работно место

  Кредитори сакаат да видат дека сте биле работат постојано во иста линија на работа за две или повеќе години, на истата локација, пред да може да се пре-квалификуваат за кредит. Ова покажува стабилност и да ги увери дека ќе продолжите да го вратите вашиот хипотека.

  Ако не се работи на тој долг, имаат за цел да остане со сегашниот работодавач (или во својата кариера на полето) додека не се постигне две години марка. Менување на кариерата патеки ќе му наштети на шансите да се пре-квалификуваат за кредит.

  Пред-квалификација за приход хипотека бр.3 Рашири

  Ако не се прават пари колку што треба да се пре-квалификуваат за кредит, имате неколку опции:

 • Добие зголемување на платата.
 • Најде ко-кредитобарателот со добар кредитен. Нивните приходи додадена на твое може да го направи можно за заем.
 • Погледни за пониски цени дома што ќе можат подобро да си дозволат.
 • Претквалификационата фаза за хипотека бр.4 Изградба на финансиските средства

  Кредитори се допаѓа да се види дека имате непредвидени пари во вашата банкарска сметка - околу два до три месеци од хипотека исплати. Многу заемодавците, исто така, бара доказ дека вашиот непредвидени фондови биле во вашата сметка за најмалку 60 дена пред да може да се пре-квалификуваат за кредит.

  Ако немате доволно во вашиот профил, можете или да ги позајмите, потребните средства од членови на семејството или на проектот заштеда на свој кеш. Сепак, имајте на ум дека ќе треба во вредност од два месеци изводи од банка за да ви докаже Сте имале вашите непредвидени средства за потребното време.

  Овие четири совети можат да ви помогнат во остварувањето на вашите цели, кога станува збор за обезбедување на хипотека е потребно да се купат дома, па дури и ако не сте биле претквалификуваните претходно, следите следниве чекори може да се на место каде што може да се пре-квалификуваат за кредит.

   слушаат овие видео за да се разбере повеќе

   погледнете! Која е разликата помеѓу Хипотека претквалификација и хипотека пред-одобрување
   https://www.youtube.com/watch?v=E-pdgCcSAsw

   кредит : realtor.com

   Никој пронајден.
  Scridb филтер
  Работи што треба да знаете пред да пре-квалификуваат за хипотека | аплицираат за хипотека, хипотека, хипотеки, заем, кредити

  Би можело да ви се допаѓаблизина
  
  Оптимизација Поддржано од SEOPressor
  Скокни до лентата со алатки