Она што треба да знаете пред да Хипотека рефинансирање

Што треба да знаете пред да го рефинансира хипотека е

Замена на оригиналот хипотека да се добие нов дом хипотека да се нарекува рефинансирање. Рефинансирање е избор, што може да го направи на заемопримачот да се добие поинаква и подобра мандат каматна стапка и. При првиот станбениот кредит веќе се плаќа, вториот заем ќе се пресоздава со правење на нова хипотека наместо тоа, а потоа фрлање на оригиналниот хипотека далеку.

Ако должници имаат добра кредитна историја, нивните рефинансирање може да биде подобар начин отколку порано.


На пример, Нивните интереси може да се конвертира на променлива заем стапка на фиксна камата и, исто така, може да се добие пониска каматна стапка. Но ако имаат лоша кредитна должници или се уште имаат премногу долг да се оди, рефинансирање хипотека ќе биде ризично за нив.
Во која било економска ситуација за двете високи каматни стапки и нестабилна економија, тоа би можело да биде доста тешко да се направи исплата на почеток хипотека и да биде потешко отколку што се очекуваше.

И сега мислиш ли дека ќе се најдете во ваква ситуација??

Па тоа може да биде време да се разгледа рефинансирање вашиот хипотека.

Прво на сите на рефинансирање е опасноста во рефинансирање лежи во незнаењето. Ако не се знае точно за рефинансирање, тоа може да ти наштети, со зголемување на вашиот каматна стапка, наместо да го намалува!

Затоа, на пример, што треба да знаете барем основните знаења како да се споредуваат сегашните стапки на секоја кредитори или банки во вашата област.

Што е дефинирањето на рефинансирање?
Рефинансирање е процес на добивање на нови хипотека за заем за намалување на месечни рати од тоа да имаат пониски каматни стапки, земајќи пари од вашиот дом за големи набавки или менување на хипотека на компанијата. Повеќето луѓе рефинансираат хипотека, кога тие имаат капитал на нивните домови, која е разликата помеѓу должат на хипотека на компанијата износ и во вредност од дома.

треба да се рефинансираат хипотека ?
треба да вас рефинансираат хипотека ?

4 работи кои треба да се планираат за хипотека рефинансирање

1. Знае кој ќе бидат вклучени за хипотека рефинансирање

Иако постојат голем број на професионалци за хипотека рефинансирање како проценител на недвижности и хипотекарните преземачи на ризик тие ќе дојдат да работат како важни улоги, вашиот примарен контакт ќе биде вашиот заемодавец за секаков вид на рефинансираат. Ќе мора да работат најпрво со вашиот заемодавец преку процесот на рефинансирање хипотека. Во друга рака, вашиот заемодавец ќе работи со тим кој ќе бидат вклучени во вашата трансакција на хипотека рефинансирање. Иако вие не ќе ги исполни сите поврзани лица, тоа е многу важно што треба да знаете нивните улоги на хипотека рефинансирање.
Давателот или Заем службеник кој е лицето кое ќе се оцени вашата кредитна, финансиски, и вработување на информации да се види дали ќе се квалификува за рефинансирање. Кога ќе ги завршат нивните евалуација, тие ќе ви овозможи со можности за финансирање и, исто така, да ви помогне до вашиот хипотека апликација завршена. Тие ќе ги пратите на неговиот статус во текот на процесот на одобрување кредити.
Заем процесор кој е лицето кое ќе ги подготви вашите хипотека за заем информации и апликација за презентирање на хипотека застраховател. Тие ќе бидете сигурни дека сте ги вклучиле сите соодветна документација, сите броеви кои се пресметуваат точно, и се е во ред за да се обезбеди навремена одлука за одобрување.
Хипотека застраховател кој е лицето кое ќе се оцени вашата подобност за кредит врз основа на вашата кредитна историја, вработување историја, средства, долгови, и други фактори.
Недвижен имот проценител кој е лицето кое ќе ги анализира и оценува непристрасно вашиот дом и имот за да се утврди вредноста на недвижен имот. Тие ќе обезбеди помош за оние кои поседуваат, управуваат, се продава, да вложува и да позајмуваат пари за безбедноста на недвижен имот.
Затворање претставници што е оној што ќе го надгледува и координира затворање или “порамнување” на вашиот кредит, снимате документи на затворање, и плаќаат пари кон соодветните поединци и организации.
Сите од овие луѓе имаат различни улоги, но важно во вашиот хипотека рефинансирање. Потпреме на нив, поставуваат прашања, и не заборавајте дека тие работат за вас.
(референца : zillow.com)

2. Соберат вашите лични документи за хипотека рефинансирање

Кога ќе ги задоволат вашите давателот да се аплицираат за хипотека рефинансираат, ќе треба да се обезбеди лични информации, како само како што направи за вашиот дом купување. Овие документи ќе им овозможи на вашиот заемодавец да одлучат дали ги исполнувате условите, вклучувајќи го и вашиот W-2s, изводи од банки, и даночна пријава.
Процесот на рефинансирање хипотека е многу сличен на процесот на купување дома. Сте создавање на нов кредит со нови термини, па дури и нов давателот (дали користите вашата оригинална давателот или нов давателот). Процесот ќе бара ист документ и информации обезбедени од вас, кога првично сте го купиле вашиот дом.

Подолу следниов документ е она што треба да се обезбедат на давателот:

• W-2s од изминатата година, можеби две
• плати чек Никулци од минатото еден до три месеци
• Доказ за било какви дополнителни приходи
• Данок на документи од последните две години, вклучувајќи ги и сите страници и листи
• Ако сте самовработен, тоа е веројатно дека ќе мора да се достави сегашната-годишен профит на успехот-изјава, меѓу другите документација
• Проверка и штедни изводи од минатото еден до три месеци
• Инвестиции сметка извештаи - вклучувајќи 401(к), резерви, ИРА и инвестициски фондови - од минатото еден до три месеци
• Извештаи за сите долгови, вклучувајќи автомобил кредити, студент кредити, кредитни картички и вашата актуелна хипотека
• Копија од лиценца вашата возачка дозвола

Забелешката : времетраењето на документација може да се разликуваат од давателот на давателот
Ако сте се развеле, што треба да се обезбеди копија од вашиот развод декрет заедно со придружните алиментација или документација издршка на дете.

3. Разбирање на документите кои се вклучени

Кога сте го купиле вашиот дом, ви се ревидираат и потпишан многу документи пред и на затворање. Кога ќе се рефинансира вашиот хипотека, ќе се бара да го стори истото, бидејќи ова е нов заем со нови цени и услови. Да потрае некое време да се видат повторно овие документи и да обновите своето знаење.

Форми ќе видите Пред затворање
Дрес Станбени апликација за заем: Ова е истиот хипотека за заем апликацијата што завршено кога ќе се купат вашиот дом, фаќањето клучните информации за вас, вашите финансии, и детали на потенцијалниот вашиот хипотека. Со оваа форма, ќе биде потребно да се обезбедат информации во врска со вашите месечни примања, комбинација домаќинство трошоци, средства и обврски, и лични информации, како што е вашиот број на социјалното осигурување и брачниот статус. Оваа информација ќе ви помогне вашиот заемодавец процени дали ви следува нов заем.

Добра волја Проценка: Во рок од три работни дена од денот на поднесување на вашата апликација за заем завршена, давателот мора да ви обезбеди со добра волја Проценка (GFE) во приоритетите заем термини, escrow сметка информации, и сите проценетите трошоци поврзани со вашиот нов заем што ќе се должи на затворање.
Вистината за кредитирање Обелоденување Изјава: Во рок од три работни дена по завршувањето на вашиот хипотека апликација, давателот ќе ви испратиме Вистината за кредитирање Обелоденување Изјава. Оваа откривање вклучува вкупната сума се финансираат, вашите финансии задолжен, Вашиот годишниот процент (вклучувајќи каматна стапка, поени, надоместок брокер, и други трошоци), и вашиот распоред плаќање. Давателот ќе ви даде ажурирана верзија на вашиот вистината во кредитирање откривање на затворање.
Кон крајот на 2015, кредитори ќе започнат со користење на нов кредит Проценка форма која е комбинација на информации моментално во GFE и вистината во откривање Кредитирање

Од најважните форми Ќе Регистрација на затворање
HUD-1 Изјава за порамнување: Овој клучен документ обезбедува сите вистински такси, трошоци и кредити поврзани со затворање на кредитот. Вие имате право да добие HUD-1 изјавата на населбата за преглед 24 часа пред затворање. Важно е да се разгледа HUD-1 внимателно за да се осигура дека ќе се регистрирате за заем ќе се согласи да се. На страна на три од HUD-1, ќе најдете табела која ви овозможува брзо и лесно да ги споредите проценките од вашиот GFE со реалните трошоци.

Меница: Ова е правен документ ќе се регистрирате согласил да го отплати кредитот во согласност со условите на кои сте се согласија. Тоа дава преглед на деталите на позајмица, датумите кога исплатите се вршат плаќања и каде треба да се испраќаат. Таа, исто така го објаснува она што може да се случи ако не успеете да направите исплата на време.
Дело на доверба: Со потпишувањето на овој документ, ќе се даваат на давателот на правото за враќање на имотот од страна на затварање треба да не успеете да го вратите вашиот кредит како што е договорено. Овој документ, исто така објаснува вашите права и обврски како заемопримач.

Дело на доверба: Продавачот ќе потпише актот за пренос на сопственост во текот на вас, а тоа ќе има имињата на сите купувачи на него. Твојот насловот ќе се одржи со трети лица повереник до сте платени за куќата во целост. Ќе добиете копија од актот на затворање.
Изјави под заклетва и соопштенија: Ова се изјавите за прогласување на сите информации што се предвидени да ви е точно, вклучувајќи и дека имотот ќе биде вашиот примарен престој и сите потребни поправки на имотот беа направени пред затворање.

4. Определување на трошоците

Рефинансирање вашиот хипотека може да ве спаси стотици долари месечно, но пред да нурне во, важно е дека сте свесни за сите поврзани трошоци. Ќе сакаат да работат тесно со вашиот заемодавец да се направи анализа на трошоци и придобивки и да утврди дали рефинансирање го прави финансиска смисла за вас.

Што треба да знаете Пред Рефинансирање хипотека е

Дојдовни зборови за пребарување:

  • மறு கடன்
Никој пронајден.
Scridb филтер
Она што треба да знаете пред да Хипотека рефинансирање | рефинансирање хипотека, хипотека рефинансирање, Рефинансираат, Рефинансирање

Би можело да ви се допаѓаблизина

Оптимизација Поддржано од SEOPressor
Скокни до лентата со алатки