Што треба да знаете за хипотекарните стапки

Топ 3 прашања хипотека стапка која Trulia кој е главен економист од Trulia хипотеки центар добива праша најчесто


прво: како хипотека стапки влијае на пазарот на домување?

Да почнеме со очигледно: на хипотека стапка се определува интерес што го плаќаат на вашиот хипотека заем кога ќе се позајмуваат, со цел да се купи или рефинансираат твојот дом. Вашата месечна хипотека исплата вклучува

(1) интерес ти должам на вашиот извонредна заем рамнотежа и
(2) на дел од главницата себе, со што се намалува преостанатите заем рамнотежа.

стапка хипотека е навистина важно, бидејќи поен разлика од еден процент во хипотекарните стапки, се претвора во најмалку 10% Разликата во месечна хипотека исплата.

На пример: на стандарден 30-годишна хипотека со фиксна каматна стапка, месечна исплата на $200,000 заемот ќе биде $955 за 4% хипотека наспроти $1074 за 5% хипотека. Тоа е месечна разлика од $119.

Може да мислите дека ниските стапки ги охрабри луѓето да купат домови, но тоа не е сосема едноставно. Пониски стапки хипотека прават сопственост поевтини, но многу други фактори одат во одлуката за тоа дали да се купат дома. Меѓу ЗАКУПЦИ кои се заинтересирани за купување, заштеда за одредување на плаќање е поголема пречка отколку да се биде во можност да се добие или да си дозволат хипотека. и, бидејќи ниските хипотекарните стапки може да се сигнал за слабата економија (види следното прашање), купување домови може да се забави дури и кога стапки се ниски. Во екот на станбен меур во 2005 и 2006, кога продажбата на сопственост и дома го достигна својот врв, 30-годишна фиксна стапка хипотека движи помеѓу 5.5% и 7%; од тогаш, сопственост и продажбата опадна, иако хипотекарните стапки се намалува од 2007 на помалку од 4% оваа година.

Хипотекарните стапки имаат повеќе директно влијание врз рефинансирање. За разлика од купување на почеток, која зависи од многу други економски и живот фактори фаза, рефинансирање зависи само од тоа дали на јазот помеѓу вашиот хипотека стапка и сегашните стапки на пазарот е доволно голем за да биде во вредност од документи и надоместоците на рефинансирање. Со стапка на рекордно ниски нивоа на оваа година, активност рефинансирање хит на највисоко ниво во последните три години - и е многу повисока од рефинансирање нивоа во врвот меур години 2005 и 2006.


Второ: зошто хипотекарните стапки толку ниско, и тие ќе останат ниски?

денес, хипотекарните стапки се под 4%, на најниско ниво во многу децении. Многу економски и политички фактори влијаат на хипотекарните стапки,. Три фактори се објасни зошто тие се толку ниски денес:

• Состојбата на економијата. Во бавно растечка економија, инвеститори се грижите многу за инфлацијата. исто така,, домаќинства и бизниси имаат потпросечен побарувачката за позајмување пари. Овие се 2 причини зошто хипотекарните стапки (и други долгорочни каматни стапки) се ниски во бавен економијата.

• Владините политики. Банката на федерални резерви го турна хипотекарните стапки пониски преку "Операција Твист" и квантитативно олеснување. Зошто е Банката на федерални резерви го прават тоа? За да се стимулира слабите економија: Владата се надева дека пониски стапки хипотека и други долгорочни каматни стапки ќе се зголеми homebuying и други инвестиции, со цел да се забрза економското закрепнување.

• побарувачка на инвеститорите за безбедни средства. Во време на економска несигурност, инвеститорите сакаат да се стави своите пари во побезбедни средства. Тие се споредуваат различни класи на имот - како обврзници, акции и артикли како злато - во различни земји. Верувале или не, и покрај зголемената U.S. федералниот дефицит и домување биста, Американски хипотекарни хартии од вредност и државни обврзници се сметаат за безбедни средства - особено во однос на средствата во земјите кои се во полоша фискална форма, како кризата со земји од еврозоната. Бидејќи инвеститорите се размислува U.S. хипотека хартии од вредност поддржани се релативно безбедни, хипотекарните стапки останат ниски.

Хипотекарните стапки ќе остане ниска засекогаш? а одговорот е НЕ. Ако и кога обновување забрзува, побарувачката за позајмување пари ќе се зголеми, а инфлацијата проблеми ќе се појават повторно, што ќе се подигне стапки. Исто така, со посилна економија, Банката на федерални резерви ќе се повлечат на политики со цел да се намалат стапките на, отстранување на Втората причина за ниски цени. Во друга рака, на катастрофалната финансиска криза во U.S. исто така може да испрати стапки нагоре ако инвеститорите одлучи дека U.S. хипотека хартии од вредност поддржани веќе не беа безбедни средства.

Трето: Како може да се добие најниска стапка хипотека е можно?

Сега за некои вести можете да го користите. Како можете да добиете стапка хипотека на денешната ниска стапка на 3.60% - просечната пријавени од страна на Фреди Мек во август - или дури и помалку? Сепак, Вашата кредитна рејтинг работи многу: На високото вашиот кредитен рејтинг, повеќе банки се подготвени да ви позајмам пари на ниска стапка. Луѓето со голема кредитна резултат може да биде во можност да се добие хипотека стапка која е цел процентен поен или повеќе пониски од луѓе со само-OK кредитна резултат - и се сеќавам дека разликата хипотека стапка од еден процент ќе се намали вашата месечна исплата од страна на 10% или повеќе. Вие не може да биде во можност за подобрување на вашиот кредитен рејтинг ноќта пред да аплицираат за хипотека, но може да се барем да го проверете, за да бидете сигурни дека не постојат грешки на вашата кредитна извештај. и, се разбира, треба да се избегне прави ништо што би можело да ја влоши вашата кредитна резултат, кога ќе аплицира за хипотека како задолжување на целиот пат до вашиот кредитен лимит или заборавање да ги плаќате сметките.

Вие исто така може да биде во можност да се добие пониска стапка хипотека, ако се мисли тешко за типот на хипотека навистина треба. А традиционалните 30-годишна фиксна стапка хипотека ви гарантира рамна месечна исплата без изненадувања. Но и други видови на хипотеки носат пониски стапки, како што е 5/1 прилагодливи стапка хипотека (АРМ), кој заклучува во ниска фиксна стапка за период од пет години, а потоа се прилагодува на годишно ниво до преовладуваат стапка хипотека, што би можело да биде многу повисока од денешната стапки. Ако сте подготвени да ги преземат тој ризик - или ако знаеш дека ќе треба на хипотека за помалку од пет години - можеби ќе биде подобро со нетрадиционални хипотека. но,, се сеќавам, многу луѓе ги загубија своите домови во станбениот криза, бидејќи тие се оптоварени со ризично хипотеки тоа испадна да биде лоша залог.
конечно, магазин наоколу! Може да се најде или преговара со пониска стапка, ако се споредат хипотеки од различни кредитори.

Кредитна : Forbes.com

Дојдовни зборови за пребарување:

  • https://mortgageloanandmortgagerefinance com/id/mortgage-loan-definition/
Никој пронајден.
Scridb филтер
Што треба да знаете за хипотекарните стапки | хипотека, хипотеки, хипотека за заем, хипотекарни кредити, хипотека рефинансирање, рефинансирање хипотека

Би можело да ви се допаѓаблизина

Оптимизација Поддржано од SEOPressor
Скокни до лентата со алатки